Știri energie

13 mai 2013 Procesul dintre BRM si ANRE: Organizarea pietei de energie electrica, decisa de Curtea Constitutionala

Procesul dintre BRM si ANRE: Organizarea pietei de energie electrica, decisa de Curtea Constitutionala
Procesul Bursei Romane de Marfuri impotriva Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie pentru organizarea unei piete engros de energie electrica a ajuns la Curtea Constitutionala, a declarat presedintele BRM, Septimiu Stoica, la o prezentare a evolutiilor bursiere, scrie Agerpres.
Citește mai mult

10 mai 2013 Minivacanţa a creat o situaţie fără precedent în sistemul energetic: Scăderea consumului la jumătate şi eolienele au oprit cel mai mare producător termo, CE Oltenia

Minivacanţa a creat o situaţie fără precedent în sistemul energetic: Scăderea consumului la jumătate şi eolienele au oprit cel mai mare producător termo, CE Oltenia
Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe cărbuni din România, cu o pondere de peste 30% în sistem, funcţio­nează acum cu numai 2% din capacitatea instalată, situaţie nemaiîntâlnită de 15 ani.
Citește mai mult

06 mai 2013 Romgaz îşi face din nou curaj pe bursa de energie şi vrea să vândă curent de 14 mil. euro

Romgaz îşi face din nou curaj pe bursa de energie şi vrea să vândă curent de 14 mil. euro
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, scoate la vânzare pe bursa de energie OPCOM 8 pachete de energie cu o valoare de circa 14 milioane de euro. Deşi a avut mai multe tentative de a-şi vinde energia pe bursă, până acum Romgaz a reuşit să găsească un cumpărător numai pentru un pachet de electricitate în valoare de aproape 15 milioane de euro, şi anume tot o companie de stat, respectiv Electrica Furnizare.
Citește mai mult

30 aprilie 2013 Niță vrea să interzică instalarea panourilor fotovoltaice pe terenuri agricole

Niță vrea să interzică instalarea panourilor fotovoltaice pe terenuri agricole
Cei care investesc în parcuri fotovoltaice ar putea să nu mai aibă voie să instaleze unităţile pe terenuri agricole, aceasta urmând să fie una dintre modificările care vor fi aduse legii de promovare a energiei regenerabile, a declarat, ieri, ministrul delegate pentru Energie, Constantin Niţă.
Citește mai mult

29 aprilie 2013 Se infiinteaza Departamentul pentru Energie. Institutia va fi independenta fata de Ministerul Economiei

Se infiinteaza Departamentul pentru Energie. Institutia va fi independenta fata de Ministerul Economiei
Constantin Nita, ministrul Delegat pentru Energie, a declarat ca , pana la jumatatea lunii mai, se va infiinta Departamentul pentru Energie, urmand sa fie promovata o hotarare de guvern potrivit careia institutia este independenta fata de Ministerul Economiei. “Pana in 15 mai speram sa fie aprobata HG de functionare a Departamentului pentru Energie.
Citește mai mult