Știri energie

22 mai 2013 Risipa de energie ajunge la 4,4 mld. dolari pe an, iar consumatorii nu înţeleg avantajele eficientizării energetice

Risipa de energie ajunge la 4,4 mld. dolari pe an, iar consumatorii nu înţeleg avantajele eficientizării energetice
România pierde până la 27% din energie de-a lungul întregului lanţ, de la producător la consumator, nivelul fiind dublu faţă de media din Uniunea Europeană şi echivalent cu pierderi de 4,4 miliarde de dolari anual, a declarat deputatul Iulian Iancu.
Citește mai mult

20 mai 2013 Amplasarea panourilor fotovoltaice pe terenurile agricole ar putea fi interzisa

Amplasarea panourilor fotovoltaice pe terenurile agricole ar putea fi interzisa
Legislatia va fi modificata astfel incat nu va mai fi permisa amplasarea de panouri fotovoltaice pe terenurile agricole, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Citește mai mult

20 mai 2013 Summitul UE este consacrat reducerii tarifelor la energie: "Europa are nevoie de investiţii de peste 1.000 de miliarde de euro până în 2020"

Summitul UE este consacrat reducerii tarifelor la energie:
Summitul liderilor UE pe tema energiei va răspunde unui obiectiv multiplu - garantarea unor tarife acceptabile pentru consumatori, reducerea taxelor la importuri şi asigurarea unei producţii interne permanente.
Citește mai mult

20 mai 2013 Guvernul agreează ideea constituirii unui fond de investiții în energie

Guvernul agreează ideea constituirii unui fond de investiții în energie
Guvernul agreează ideea constituirii unui fond de investiţii în energie şi sunt şanse mari ca proiectul de Lege să primească aviz pozitiv de la Executiv, ne-au spus surse apropiate situaţiei.
Citește mai mult

20 mai 2013 Transelectrica vrea sa emită oligațiuni

Transelectrica vrea sa emită oligațiuni
Consiliul de Supraveghere şi Directoratul Transelectrica vor analiza, în această săptămână, posibilităţile companiei de a împrumuta circa 100 milioane lei (23 milioane euro) prin emiterea de obligaţiuni, ne-au declarat surse din companie.
Citește mai mult