Știri energie

29 mai 2013 Au început restructurările la Transelectrica

Au început restructurările la Transelectrica
Conducerea Transelectrica a început, în această săptămână, restructurări masive pentru "reaşezarea" personalului în noua organigramă, din care au dispărut multe poziţii de directori de direcţie şi de manageri de proiect. O parte din direcţii se transformă în departamente, iar foştii şefi de direcţii vor câştiga mai puţin în calitate de şefi de departament.
Citește mai mult

28 mai 2013 CE si-a fixat un nou termen in privinta aplicarii taxei antidumping in cazul panourilor solare din China

CE si-a fixat un nou termen in privinta aplicarii taxei antidumping in cazul panourilor solare din China
Comisia Europeana si-a fixat ca termen data de 5 iunie pentru a lua o decizie in privinta impunerii unei taxe antidumping pentru importul de panouri solare din China, in contextul in care majoritatea tarilor din UE se opun aplicarii unei astfel de masuri, transmite AFP, citata de Agerpres.
Citește mai mult

28 mai 2013 Amânarea achitării certificatelor verzi intră la aprobare în Guvern. Niță vrea să evite vârful de plăți.

Amânarea achitării certificatelor verzi intră la aprobare în Guvern. Niță vrea să evite vârful de plăți.
Puţine şanse ca marii consumatori să fie scutiţi de plata certificatelor. Autorităţile par să se fi hotărât să adopte soluţia amânării la plată a unei părţi a certificatelor verzi ca să uşureze facturile consumatorilor. Sunt şanse mari ca Guvernul să analizeze chiar în şedinţa de mâine proiectul de modificare a legii privind stimularea investiţiilor în producţia de energie curată, elaborat de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, susţin surse apropiate situaţiei.
Citește mai mult

27 mai 2013 România importă vara mai multe gaze decât este necesar pentru că iarna sunt mai scumpe

România importă vara mai multe gaze decât este necesar pentru că iarna sunt mai scumpe
România va importa mai multe gaze naturale în perioada verii, chiar dacă necesarul ar putea fi acoperit din producţia internă, pentru ca factura plătită de consumatori să nu crească la iarnă, când gazele din Rusia sunt mai scumpe.
Citește mai mult

24 mai 2013 Privatizări: Guvernul pregăteşte încă două listări în domeniul energetic

Privatizări: Guvernul pregăteşte încă două listări în domeniul energetic
Nuclearelectrica va fi listată luna iulie, potrivit unui anunţ al Departamentul pentru Energie. De asemenea, la finele lui octombrie ar urma să fie listată Electrica.
Citește mai mult