Știri energie

24 februarie 2015 Modificarea schemei de sprijin pentru energia verde

Modificarea schemei de sprijin pentru energia verde
Guvernul analizează modificarea schemei de sprijin pentru producerea de energie regenerabilă, după ce reducerea, în 2013, a stimulentelor acordate producătorilor din sector a dus la restrângerea investiţiilor.
Citește mai mult

12 februarie 2015 Enel aşteaptă ofertele angajante pentru operaţiunile din România

Enel aşteaptă ofertele angajante pentru operaţiunile din România
Termenul pentru depunerea ofertelor angajante pentru activele de distribuţie şi furnizare a energiei elec­trice pe care italienii de la Enel le-au scos la vânzare în România ar fi sfâşitul lunii martie, afirmă surse apro­piate procesului, aceasta fiind una dintre cele mai aşteptate tranzacţii din domeniul energetic în 2015. Potrivit aceloraşi surse, chinezii de la State Grid Corporation of China s-ar fi retras din cursă.
Citește mai mult

13 ianuarie 2015 Piata centralizata a contractelor bilaterale de energie electrica – functionala

Piata centralizata a contractelor bilaterale de energie electrica – functionala
Incepand cu data de 01.01.2015 au intrat in vigoare și sunt pe deplin aplicabile prevederile Ordinului ANRE nr. 78/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind modalitatile de incheiere a contractelor bilaterale de energie electrica prin licitatie extinsa şi negociere continua şi prin contracte de procesare.
Citește mai mult

15 decembrie 2014 Întreprinderile mici și mijlocii vor intra în categoria consumatorilor-captivi

Întreprinderile mici și mijlocii vor intra în categoria consumatorilor-captivi
Întreprinderile mici și mijlocii vor intra în categoria consumatorilor-captivi, după liberalizarea prețului la gaze, începând cu 1 ianuarie 2015, deoarece legislația în vigoare nu prevede soluții alternative pentru nevoia de agent termic, a declarat, vineri, Ovidiu Nicolescu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferință de presă.
Citește mai mult

12 noiembrie 2014 De ce nu-şi revine Europa din criza economică

De ce nu-şi revine Europa din criza economică
Preţurile mari din energie şi reticeţa multor state europene faţă de exploatarea gazelor de şist reprezintă principalele cauze pentru care economia europeană nu şi-a revenit atât de repede din criza economică , aşa cum s-a întamplat în cazul Statelor Unite, este de părere Jurgen Fitschen, unul din cei doi directori executive ai Deutsche Bank, citat de CNBC.
Citește mai mult