Știri energie

Întreprinderile mici și mijlocii vor intra în categoria consumatorilor-captivi

15 decembrie 2014

Întreprinderile mici și mijlocii vor intra în categoria consumatorilor-captivi
‘Consumatorii non-casnici, unde sunt încadrate și societățile de tip IMM, au beneficiat de avantajul tarifului reglementat până în luna august 2014, lună la care a fost aplicată ultima etapă de reglare a prețului, în sensul creșterii.

În momentul de față, prețul suportat de sectorul IMM este un preț obținut pe principiul cerere-ofertă, respectiv aproximativ 96 lei/pe Megawatt oră.

Piața centralizată a gazelor naturale este însă dominată de OMV Petrom Gaz, lucru care atrage după sine nașterea fenomenului de monopol. În plus, lipsa de experiență a autorităților de monitorizare și reglementare ar putea duce la reacții întârziate în cazul unor dezechilibre a prețului.

Ca atare, în condițiile inexistenței unor măsuri ce pot oferi soluții alternative pentru nevoia de agent termic, se va ajunge la încadrarea consumatorilor din sectorul IMM în categoria consumatorilor-captivi, chiar și în condițiile în care pot schimba furnizorul mult mai ușor prin decizie unilaterală’, a spus Ovidiu Nicolescu.Sursa: www.energielive.ro
Scris de: Hoza Nicoleta Valeria // 15.12.2014
Înapoi la știri